BURNARJ

Burnarj to jedyny na świecie, bezkonkurencyjny, innowacyjny i nieznany do tej pory smak 100% naturalnych pomarańczy w winie musującym, wytwarzanym w Andaluzji (Hiszpanii) metodą tradycyjną, który dopiero wszedł na polski rynek.

Jeszcze nigdy wcześniej nie została opracowana formuła użycia pomarańczy do wytworzenia wina musującego – BurNarj jest pierwszym takim trunkiem dlatego też jest bardzo wyjątkowym i specyficznym produktem. Można powiedzieć, że Burnarj otwiera nowy segment na rynku alkoholowym i że reprezentuje zupełnie inną, nową na polskim rynku kategorię win, wino musujące z naturalnych owoców, z jednej strony jest smakowe ale smak jest całkowicie naturalny a z drugiej jest musującym winem wytwarzanym najszlachetniejszą metodą, metodą tradycyjną i z pewnością wypełni lukę na polskim rynku, w szczególności u konsumentów, którzy gustują głównie w winach lżejszych i słodszych.

Naturalna, lekka słodycz pomarańczy, nawet w wersji wytrawnej jest tym co niewielu może przeszkadzać, ale większość z pewnością zadowoli (bo któż nie lubi smaku naturalnych pomarańczy). Poza tym istnieje wiele marketingowych możliwość by wykorzystać fakt, iż Burnarj jest jedyny w swoim rodzaju, ma nieznany dotąd smak i nowy wymiar zastosowania pomarańczy w alkoholu.

BurNarj wytwarzany jest metodą tradycyjną, powstaje wyłącznie w wyniku naturalnych procesów. Wtórna fermentacja odbywa się w butelce w której wino będzie sprzedawane. Wykorzystanie naturalnych materiałów do produkcji - w tym przypadku naturalnych owoców pomarańczy (5 kg najwyższej jakości pomarańczy w jednej butelce)i użycie metody tradycyjnej przy produkcji Burnarj-a, bez dodatków chemii, bez sztucznego nasycania Co2, bez barwników ani dodatków smakowych i nawet bez dodania wody, tworzy nowy wymiar jakości i zdrowia.
Nasze urzekające elegancją i świeżością a jednocześnie niskokaloryczne wino musujące ma niepowtarzalny innowacyjny smak pomarańczy. Jednak BurNarj nie tylko smakuje pomarańczowo, jest też nośnikiem niezapomnianego aromatu. Oczywiście bąbelki są naturalne i kalorie… są pomarańczowe. 🙂

Podstawą Burnarj-a są dojrzałe, najwyższej jakości pomarańcze, uprawiane w rejonie Palma del Rio, w dolinie Gwadalkiwir w Andaluzji, gdzie również jest wytwarzany BurNarj.
BurNarj – (oznacza z hiszpańskiego skrót BUR – od BURbujas czyli bąbelki i NARJ – od NARanjas czyli pomarańcze).

Aktualnie istnieją 4 rodzaje BurNarj-a.
1. BurNarj Brut Nature wytwarzany jest bez dodatku cukru, istnieje w nim cukier naturalny z pomarańczy, jest niskokaloryczny, tylko 62 kcal/100ml(uważany jest za bardzo interesujące wino, lubiany przez specjalistów sektora winiarskiego).
2. BurNarj Semiseco jest to wino półwytrawne, nieco słodsze, zawartość cukru to ok. 30 g/l (uważamy, że ten rodzaj będzie szczególnie lubiany przez smakoszy win słodszych), 67 kcal/100ml, poza tym jest to świetne wino na aperitif, do deserów oraz jako wino bazowe do mieszanych koktajli.
3. BurNarj Brut jest wytrawnym winem, pośrednim rodzajem, którego zawartość cukru to ok. 12-15g/l, 64 kcal/100ml (idealny zarówno do posiłków jak i do koktajli).
4. BurNarj Cero jest to wino bezalkoholowe, zawartość cukru to 80-120 g/l,21 kcal/100ml.

BurNarj, jest trunkiem uniwersalnym, sprawdza się równie dobrze w roli aperitifu jak i dodatku do dań rybnych, (szczególnie do ryb tłustych pasuje bardzo dobrze, ponieważ cytrus neutralizuje tłuszcz łososia czy tuńczyka, dodając im szczególnej lekkości) i potraw z drobiu a w szczególności do kaczki w pomarańczach lub kurczaka w granatach, do kuchni śródziemnomorskiej, azjatyckiej i latynoskiej, jest fantastyczny z owocami morza, serami, pasuje do potraw z ryżu, bardzo dobrze łączy się z risotto z owocami morza, do czarnego ryżu w stylu śródziemnomorskim oraz do paelli i fideuá. Świetnie uzupełnia desery i jest pewną ucztą dla podniebienia przy sałatkach ze świeżych owoców. Pasuje do przystawek i do wielu tapas, do obiadu, kolacji, koktajli i imprez wieczornych. Jest ciekawym dodatkiem również na zakończenie posiłku.

Picie wina musującego BurNarj to nie tylko celebracja z okazji ślubu, imienin, urodzin, świętowanie Nowego Roku lub innych uroczystości. Może być idealną propozycją dla tych, którzy szukają eleganckiej i smacznej wersji imprezowego alkoholu, nie tylko na sylwester lub do wyjątkowych celebracji. BurNarj jest nowością absolutną, dzięki czemu może stać się atrakcją każdego ważnego przyjęcia, spotkania, jest odpowiednim towarzyszem na imprezy, elementem wielu celebracji i uroczystości, ale jednocześnie jest również doskonały dla dziennego spożycia.

Sam korek z dębu korkowego w kształcie grzybka utrzymuje zapach naturalnych pomarańczy przez wiele tygodni i tym samym może być wspaniałym wspomnieniem z degustacji BurNarj-a.

Brut Nature

11% alkoholu
0 gram cukru/L
62 kalorii

Semiseco

11% alkoholu
30 gram cukru/L
67 kalorii

Brut

11% alkoholu
12-15 gram cukru/L
64 kalorii

Cero

0% alkoholu
80-120 gram cukru/L
21 kalorii