OCET Z NATURALNYCH POMARAŃCZY

OCET Z NATURALNYCH POMARAŃCZY

FLOWCHART & PRODUCTION PROCESS:

Nazwa produktu:
OCET Z POMARAŃCZY

Surowiec:
POMARAŃCZOWE WINO

Charakterystyka:
Wino produkowane z pomarańczy, o zawartości alkoholu, wynosi około 10 stopni, a tolerancja wynosi mniej więcej 0,5 stopnia. Sklarowane i stabilizowane przez gleby okrzemkowe.

Metody produkcji:
Wino jest acetylowane poprzez działanie bakterii "acetobacter", która metabolizuje alkohol zawarty w winie do naturalnego kwasu octowego, w proporcji 1 do 1, ze stratami mniejszymi lub większymi 8% Acetification przeprowadza się w urządzeniu Frings - Acetobacter V75, na bazie winnych bakterii z dodatkiem tlenku.

Po przekształceniu alkoholu w kwas octowy, aż zawartość bogatej w alkohol resztki spadnie o co najmniej 0,5 stopni, ocet zostaje automatycznie wypompowany. Po 48-godzinnym okresie odpoczynku pomarańczowy ocet winny jest gotowy do przefiltrowania przez sterylny filtr membranowy Seltz - Orion, dzięki któremu produkt będzie gotowy do butelkowania.

Rozlew:
Ocet winny z pomarańczy jest następnie butelkowany przy użyciu automatycznej linii rozlewniczej wyposażonej w filtr membranowy "milipore", który gwarantuje estetykę produktu.

Opakowanie:
Produkt jest butelkowany w przezroczystej butelce ze szkła o pojemności 200 ml, znanej jako "lirica" ​​i zamknięty metalowymi czapkami, które zawierają wylewkę z właściwego octu. W każdym tekturowym pudełku znajduje się 6 butelek, które następnie są przechowywane w standardowych warunkach.

Numer partii / podatność na przetarcie / chropowatość:
Każdy numer serii z 4-cyfrowym wyświetleniem jest rejestrowany w książce o sprawdzalności technicznej. Chromatyczność tych produktów, szczególnie ze względu na zawartość kwasu octowego, jest nieograniczona, ale uważamy, że czas jego spożycia jest "najlepszy" przez 2 lata.